Cheddar & Chili grillkorvMed potatissallad, bacon och vitlöksbröd

(0 st) Mitt betyg: 0

Cheddar & Chili grillkorvMed potatissallad, bacon och vitlöksbröd

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Cheddar & Chili
  • 1 pkt bacon tulip
Vitlöksbröd
  • 50 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja hackad
  • bröd
Potatissallad
  • 600-800 g potatis
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl ärtor
  • 2 msk gräslök
  • salt & peppar
Skriv ut recept

Potatissallad toppad med knaperstekt bacon, grillat vitlöksbröd och het Cheddar & Chili korv, en enkel lunch eller middag passar utmärkt en sommardag eller varför inte framför vårbrasan? En underbar smak-kombo att ta med ut på tur.


Gör så här

  1. Grilla korv på låg värme.
  2. Låt smöret stå framme så att det blir mjukt. Blanda med vitlök och persilja.
  3. Smöra brödet med vitlökssmöret. Grilla vitlöksbrödet med smörsidan nedåt och vänd sedan.
  4. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
  5. Blanda med de andra ingredienserna och krydda med salt och peppar.
  6. Stek bacon krispigt och häll sedan av stekfettet.
  7. Servera med potatissallad och toppa med grovhackat bacon.