Grillad ostfrankfurterMed rostad avokado- & potatissallad
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st GØL Ostfrankfurter
- 5 st potatisar
- 1 kruka koriander
- 2 st chilifrukter
- 1 kruka persilja
- ½ kruka basilika
- 2 st avokado
- 10 st cocktailtomater
- 1 st stor gul lök
- 2 st hela vitlökar
- 70 g soltorkad tomat
- 2 st lime
- Olivolja
- Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader och tänd grillen.
- Dela och rosta potatisen i ugnen i 30-40 minuter. Den ska få ordentligt med färg och krisp.
- Skär toppen av vitlöken så att klyftorna är synliga ovanifrån, men lämna kvar resten av skalet.
- Rosta vitlöken tillsammans med potatisen i ca 25 minuter. Vitlöken är färdig när den blivit brun i färgen och börjat resa sig lite ur sitt skal.
- Snitta och grilla korven.
- Grilla paprikan tills den är mjuk och fått lite färg.
- Dela limen på mitten och grilla lätt.
- Kärna ur och hacka ner paprikan och dela tomaterna. Hacka chilin och örterna.
- Kläm ut de rostade vitlöksklyftorna ur skalet.
- Öppna avokadon och dela den grovt.
- När potatisen svalnat något blandas allting till en krämig potatissallad. Servera tillsammans med korvarna och en halv lime per person.
Tips
Använder du färskpotatis ta dubbelt så många.
Chilifrukterna kan uteslutas