Grillkorv med salsa-pesto, rucola och pinjenötter
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st Gøl Grillkorv
- 4 st korvbröd
- 1 kruka färsk basilika
- ½ bunt blad persilja
- 1-2 dl olivolja
- ½ klyfta vitlök
- ½ msk pinjenötter
- 1 msk mandel
- 50 g parmesan
- ½ tsk salt
- Citronsaft
- 2 msk pesto
- ½ st rödlök
- 12 st körsbärstomater
- 1 dl rucola
- 2 msk pinjenötter
Gör så här
Grilla korv och bröd på låg värme.
PESTO
Blanda alla ingredienser och krydda med salt och citronsaft.
PESTO TOMATSALSA
Skär rödlök och tomater i mindre bitar, hacka rucola grovt och riv pinjenötterna.
Blanda ingredienserna och krydda med salt och peppar.
SERVERING
Servera lite pesto-tomatsalsa på korvbrödet, lägg de grillade korvarna ovanpå och avsluta med mer salsa.
Tips
Pesto receptet ger ett stort glas, håll resten kyld. Perfekt för pastapesto eller för en smörgås.