Het chili con carne med korvOch tortillachips

(0 st) Mitt betyg: 0

Het chili con carne med korvOch tortillachips

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL korv (till exempel chorizo)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk chilikrydda
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 burkar kidneybönor
  • 2 askar körsbärstomater
  • Salt och grovmalen peppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk crème fraîche
  • Persilja
  • Tortillachips
Skriv ut recept

En kryddstark chili con carne med korv utmanar den klassiska varianten. Om du är extra modig kan du ersätta den röda chilin med till exempel habanero-chili. För de som vill ha det lite mildare kan gräddfil blandas i portionen efter smak. Härlig värmande mat att njuta av med vänner och familj.

 


Gör så här

  1. Fräs hackad vitlök i olivolja och krydda med paprika, chili, oregano och kummin.
  2. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt bönor och tomat och låt sjuda i 3-4 minuter.
  3. Krydda med extra chili, salt och peppar.
  4. Stek eller grilla korvarna.
  5. Lägg korvarna över chilin och toppa med gräddfil och persilja. 
  6. Servera med chips eller tortillapannkakor.