Het chili con carne med korvOch tortillachips
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL korv (till exempel chorizo)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk paprikakrydda
- 1 tsk chilikrydda
- 1 tsk oregano
- 1 tsk spiskummin
- 2 burkar kidneybönor
- 2 askar körsbärstomater
- Salt och grovmalen peppar
- 2 msk olivolja
- 4 msk crème fraîche
- Persilja
- Tortillachips
Gör så här
- Fräs hackad vitlök i olivolja och krydda med paprika, chili, oregano och kummin.
- Häll av vätskan från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt bönor och tomat och låt sjuda i 3-4 minuter.
- Krydda med extra chili, salt och peppar.
- Stek eller grilla korvarna.
- Lägg korvarna över chilin och toppa med gräddfil och persilja.
- Servera med chips eller tortillapannkakor.