Korvgryta med bacon, champinjoner och ärtor

(3 st) Mitt betyg: 0

Korvgryta med bacon, champinjoner och ärtor

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g bacontärningar
  • 1 pkt GØL Wienerkorv
  • 1 st lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl hackade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 2 dl ärtor
  • salt och peppar
  • persilja
Skriv ut recept

Är korv och bacon högst upp i favoritlistan? Då har vi måltiden för dig. Förutom korv och bacon fylls potten med svamp och ärtor. Resultatet är en kryddig gryta som dina smaklökar kommer att älska!


Gör så här

Stek bacon krispigt och lägg åt sidan.

Häll av fettet.

Skär korven i små bitar och stek så de blir gyllenbruna, lägg åt sidan.

Skär svamp i fjärdedelar och fräs tillsammans med hackad lök.

Krydda med paprika och tillsätt tomat, buljong och grädde. Låt det sjuda i 5 minuter.

Tillsätt ärtor och korv. Koka upp.

Toppa med bacon och persilja och servera med ris.