
Korvgryta med potatis och gräslök
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1 pkt Gøl korv (valfri)
- 2 st lök
- 1 msk smör
- 1 msk paprikapulver
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
- gräslök
Gör så här
Skala potatisen och skär i grova tärningar. Koka i lätt saltat vatten i ca 12 minuter. Häll av vattnet.
Skala och hacka löken fint och skär korven i skivor, inte för tunna.
Stek lök och korv i smör i en stekpanna. Krydda med paprika och blanda väl.
Tillsätt grädde, tomatpuré och ättika och koka under omrörning.
Tillsätt de kokta potatisarna och låt sjuda i några minuter.
Smaka och servera med hackad gräslök. Komplettera vid behov gärna med grovt rågbröd.