Korvgryta med potatis och gräslök

(1 st) Mitt betyg: 0

Korvgryta med potatis och gräslök

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 pkt Gøl korv (valfri)
  • 2 st lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • gräslök
Skriv ut recept

En gryta full av potatis och korv med mycket smak!


Gör så här

Skala potatisen och skär i grova tärningar. Koka i lätt saltat vatten i ca 12 minuter. Häll av vattnet.

Skala och hacka löken fint och skär korven i skivor, inte för tunna.

Stek lök och korv i smör i en stekpanna. Krydda med paprika och blanda väl.

Tillsätt grädde, tomatpuré och ättika och koka under omrörning.

Tillsätt de kokta potatisarna och låt sjuda i några minuter.

Smaka och servera med hackad gräslök. Komplettera vid behov gärna med grovt rågbröd.

Produkter / Korv
Ostfrankfurter

540 g

Produkter / Korv
Cheddar & Chili

500 g

Produkter / Korv
Sommargrillare

540 g