Tacokryddad korvgrytamed röd pölse
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
Gryta- 1 pkt GØL röda hot dog pölser
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 burk cocktailtomater
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 nypa chiliflakes
- 1 st avokado
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk gräddfil
- 1 msk limesaft
- salt
- 2 dl gräddfil
- 50 g riven cheddarost
- nachos eller mjuka tortillas
Gör så här
- Dela korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken och vitlöken i några minuter tills den börjat mjukna.
- Tillsätt korven och häll ner burktomater. Krydda med spiskummin, koriander, chilipulver, oregano, chiliflakes och salt. Puttra samman under lock i ca 15 minuter.
- Kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt mosad avokado med finhackad vitlök i en skål och blanda med gräddfil, limesaft och lite salt.
- Servera korvgrytan med guacamole, gräddfil, riven ost och nachos eller mjuka tortillas.
Tips
Servera gärna med picklad rödlök, grovhackad koriander,
krispig sallad, gurka och majs