Tacokryddad korvgrytamed röd pölse

(1 st) Mitt betyg: 0

Tacokryddad korvgrytamed röd pölse

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

Gryta
  • 1 pkt GØL röda hot dog pölser
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk cocktailtomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 nypa chiliflakes
Guacamole
  • 1 st avokado
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk limesaft
  • salt
Till servering
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g riven cheddarost
  • nachos eller mjuka tortillas
Skriv ut recept

Sugen på tacos? Visste du att du kan laga tacos med korv? Extra festligt blir det med vår röda pölser!

 


Gör så här

  1. Dela korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken och vitlöken i några minuter tills den börjat mjukna.
  2. Tillsätt korven och häll ner burktomater. Krydda med spiskummin, koriander, chilipulver, oregano, chiliflakes och salt. Puttra samman under lock i ca 15 minuter.
  3. Kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt mosad avokado med finhackad vitlök i en skål och blanda med gräddfil, limesaft och lite salt.
  4. Servera korvgrytan med guacamole, gräddfil, riven ost och nachos eller mjuka tortillas.

 


Tips

Servera gärna med picklad rödlök, grovhackad koriander,

krispig sallad, gurka och majs