Korvstroganoff på GØL Wienerpölse
Ingredienser
- 750 g GØL Wienerpölser (2 pkt)
- Smör til stekning
- 1 gul lök
- 4 msk tomatpuré
- 4 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk dijonsenap
- Salt och peppar
- 4 dl ris
- 7½ dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
- Snitta och dela korvarna i önskad storlek. Skiva eller hacka löken.
- Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj riset under tiden.
- Koka riset och låt svälla.
- Stek korven tills den får färg.
- Tillsätt lök, tomatpuré och senap. Låt bryna en stund.
- Tillsätt därefter övriga ingredienser och koka upp.
- Låt sedan allting sjuda en stund tills såsen kokat ner och tjocknat.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera tillsammans med det buljongkokta riset.
Tips
Pölse är den goda röda korven vi förknippar med Danmark. Pölsa är den gråa oinspirerande… här ska vi inte äta pölsa utan pölse.