KorvvåfflaVåffla med wienerkorv
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL wienerkorv
- 2 st lagerblad
- Picklad rödlök
- Rostad lök
- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 dl mjölk
- 300 g handskalade räkor
- 75 dl créme fraiche
- 15 msk dijonsenap
- 15 msk pepparrot
- 3 msk bostongurka
- Salt
Gör så här
- Börja med att picka rödlöken enligt 1,2,3-recepet med ättika, socker och vatten
- Egen räksallad:
- Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, pepparrot och bostongurka i en skål.
- Smaka av med salt.
- När den är klart – låt den vila i kylskåpet under tiden du förbereder det andra.
- Grädda våfflorna. Vill du göra egna;
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
- Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Blanda till sist ner det smälta smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smör och grädda.
- Wienerkorven;
- Koka upp vatten med lagerblad och ev. lite kryddpeppar i stor kastrull.
- Lägg i korven och låt sjuda i ca 10 minuter.