KorvvåfflaVåffla med wienerkorv

(0 st) Mitt betyg: 0

KorvvåfflaVåffla med wienerkorv

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

Våfflor
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
Räksallad
  • 300 g handskalade räkor
  • 75 dl créme fraiche
  • 15 msk dijonsenap
  • 15 msk pepparrot
  • 3 msk bostongurka
  • Salt
Skriv ut recept

Korvvåffla fungerar lika bra på våffeldag som vilken annan dag som helst under året. Här har du GØLs egna twist på hur man äter en våffla på bästa sätt, om du inte vill välja det klassiska alternativet såklart.

 


Gör så här

  1. Börja med att picka rödlöken enligt 1,2,3-recepet med ättika, socker och vatten

  2. Egen räksallad: 
    1. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, pepparrot och bostongurka i en skål.
    2. Smaka av med salt.
    3. När den är klart – låt den vila i kylskåpet under tiden du förbereder det andra.
  3. Grädda våfflorna. Vill du göra egna;
    1. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
    3. Tillsätt ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Blanda till sist ner det smälta smöret.
    4. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smör och grädda.
  4. Wienerkorven;
    1. Koka upp vatten med lagerblad och ev. lite kryddpeppar i stor kastrull.
    2. Lägg i korven och låt sjuda i ca 10 minuter.