Mac n cheesemed röde pölser

(1 st) Mitt betyg: 0

Mac n cheesemed röde pölser

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Röda hot dog pölser
  • 400 g makaroner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 1 msk dijonsenal
  • 150 g cheddarost
  • 50 g parmesan
  • 3 msk ströbröd (t.ex. panko)
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Mac n cheese är en sån där rätt som hela familjen uppskattar. Gör den lite extra färgglad med röde pölser!

 


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela korvarna i mindre bitar. Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs vitlöken i 1 minut.
  4. Tillsätt mjölet och rosta det under omrörning i någon minut. Vispa ner mjölken, lite i taget till en slät sås. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar och rör ner dijonsenap.
  5. Grov cheddarost och finriv parmesan. Blanda ner hälften av osten och tillsätt nykokt och väl avrunnen pasta tillsammans med korven i såsen och blanda.
  6. Fyll en ugnsform med pastablandningen och toppa med resten av den rivna osten och avsluta med ett lager ströbröd och ringla över olivolja. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter tills gratängen fått fin färg. Servera genast.