Medelhavskorv med olivfoccaciaOch medelhavsinspirerad dressing
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL Chorizo
- 3 st tomater
- 2 st stora schalottenlökar
- 1 kruka basilika
- 2 st vitlöksklyftor
- 100 g ruccola
- 4 st olivfoccacia
- 70 g soltorkad tomat
- 2 ½ dl majonnäs
- 3 dl balsamicovinäger
- ½ dl socker
Gör så här
- Koka ner vinäger och socker till ungefär en tredjedel av ursprungsmängden (ca 1 dl). Låt svalna.
- Finhacka tomater och lök. Skala vitlöken och finhacka den ena klyftan.
- Plocka och grovhacka basilikan och blanda ihop tillsammans med en skvätt olivolja.
- Krossa den andra vitlöksklyftan och använd den för att gnida in brödet ordentligt.
- Mixa majonnäs och soltorkad tomat.
- Grilla korven och brödet.
- Servera allt tillsammans med färsk ruccola.
Tips
Vill du byta ut olivfoccacian går det bra med ett vitt bröd som du själv gillar!