Mini ugnspannkakamed spenat och keso till röde pölser
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL röda hot dog pölser
- 1 tsk matolja till formen
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 dl mjölk
- 3 st ägg
- 50 g bladspenat
- 200 g keso
- 50 g cheddarost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll ner mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölk, lite i taget växelvis med äggen. Blanda till en slät smet och låt svälla i 10 minuter.
- Smörj en muffinsform med olja. Tillsätt smeten och toppa med bladspenat och keso fördelat över muffisarna. Avsluta med att strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
- Koka korven enligt beskrivningen på förpackningen. Servera muffisarna med nykokt korv och gärna en krispig sallad.
Tips
Servera gärna med en god sallad och vinägrett.
Variera fyllningen med det som du gillar eller har hemma. T.ex. riven ost, bacon och hackad broccoli.