Röd Hot Dog PölserMed syrlig coleslaw på äpple och vitkål

(8 st) Mitt betyg: 0

Röd Hot Dog PölserMed syrlig coleslaw på äpple och vitkål

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

SYRLIG KETCHUP
  • 3 st äpplen
  • 1 st gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk chilikrydda
  • Salt och peppar
COLESLAW
  • 0,5 st spetskål
  • 1 st äpple
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Röda hot dog pölser serveras i bröd med coleslaw med twist av äpple och chili! Perfekt sötma och hetta tillsammans med vår populära hot dog pölse. En korv är inte bara en korv. Den kan tillagas på många olika sätt! Korvrecept i sin enkelhet.

 


Gör så här

SYRLIG KETCHUP MED ÄPPLE

  1. Halvera tre äpplen och ta bort kärnorna. Skär i grova tärningar.
  2. Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med hackad lök, tomat, vinäger och socker och låt det koka i ca 15 min tills äpplena mjuknat och vätskan har avdunstat.
  3. Blanda och krydda med chili och salt. Smaka av med extra vinäger eller socker.

COLESLAW

  1. Rör ihop creme fraishe, majonnäs, honung, dijonsenap och krydda med salt och peppar.
  2. Riv ett äpple och skär spetskålen fint. Vänd ner i blandningen.

SERVERING

  1. Värm bröden på grillen eller i ugnen.
  2. Koka, stek eller grilla korvarna och lägg i bröden.
  3. Toppa med ketchup och coleslaw.

 


Tips

För att variera ketchupen kan du krydda den med curry eller lite lakritspulver. Det smakar helt fantastiskt.
Förvara resten av ketchupen i en flaska i kylen.