Röd Hot Dog PölserMed syrlig coleslaw på äpple och vitkål
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL Hot dog Pölser
- 1 påse korvbröd
- 3 st äpplen
- 1 st gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 1,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 0,5 tsk chilikrydda
- Salt och peppar
- 0,5 st spetskål
- 1 st äpple
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk honung
- 0,5 tsk dijonsenap
- Salt och peppar
Gör så här
SYRLIG KETCHUP MED ÄPPLE
- Halvera tre äpplen och ta bort kärnorna. Skär i grova tärningar.
- Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med hackad lök, tomat, vinäger och socker och låt det koka i ca 15 min tills äpplena mjuknat och vätskan har avdunstat.
- Blanda och krydda med chili och salt. Smaka av med extra vinäger eller socker.
COLESLAW
- Rör ihop creme fraishe, majonnäs, honung, dijonsenap och krydda med salt och peppar.
- Riv ett äpple och skär spetskålen fint. Vänd ner i blandningen.
SERVERING
- Värm bröden på grillen eller i ugnen.
- Koka, stek eller grilla korvarna och lägg i bröden.
- Toppa med ketchup och coleslaw.
Tips
För att variera ketchupen kan du krydda den med curry eller lite lakritspulver. Det smakar helt fantastiskt.
Förvara resten av ketchupen i en flaska i kylen.