Rustik pyttipanna på bratwurst
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt Gøl Bratwurst
- 400 g selleri
- 800 g potatis
- olja
- 2 st lök
- 1 msk timjan
- salt och peppar
- 4 st ägg
- persilja
Gör så här
POTATIS
- Skär potatis och selleri i rustika kuber.
- Koka tillsammans i ca 12 minuter i lätt saltat vatten.
- Häll av vattnet och ånga dem torra.
BRATWURST
- Skär korvarna i skivor, inte för tunna och hacka lökarna.
- Stek först korvarna gyllene och lägg dem åt sidan. Stek sedan den hackade löken tills lökarna fått fin färg.
PYTTIPANNA
- Tillsätt potatis och selleri och stek dem gyllene och lite krispiga.
- Lägg tillbaka korvarna på pannan tillsammans med timjan och stek i 1-2 min.
- Stek 4 ägg på en annan panna.
SERVERING
- Strö färsk hackad persilja över och lägg äggen ovanpå.
- Servera omedelbart med rågbröd, ketchup och engelsk sås.
Tips
Allt kan enkelt tillagas i stor panna på grillen. Korvarna kan också grillas hela och serveras.