Vietnamesiska rullarMed grillat bröd, örtsmör och jordnötsdipp
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt GØL Grillkorv
- 100 g smör
- 1 msk gräslök
- 1 tsk rosmarin
- 1 nypa citronskal
- 8 st brödskivor
- 8 st rispapper
- 1 st spetskål
- 1 st gurka
- 1 st rödlök
- 1 chili
- 1 msk fisksås
- 1 tsk soja
- limesaft
- 1 dl ketchup
- 1 msk jordnötssmör
Gör så här
- Grilla korven på låg värme.
- Hacka örter och vänd med smör och citronskal.
- Grilla brödskivor och smöra medan de fortfarande är varma, så att örtsmöret smälter väl in i brödet.
- Blanda kål med alla ingredienser utom gurka.
- Skölj och skär av ändarna på gurkan.
- Dela i hälften i mitten och skär i långa fjärdedelar. Blötlägg rispapper och placera 1/8 av kålmixen i mitten av rispapperet och lägg en bit gurka ovanpå.
- Vik sidorna och rulla ihop.
- Rör ihop ketchup med jordnötssmör.
- Servera de grillade korvarna med rullar, dipp och grillat bröd med örtsmör.