Vietnamesiska rullar, grillat bröd med örtsmör och jordnötsdipp

(1 st) Mitt betyg: 0

Vietnamesiska rullar, grillat bröd med örtsmör och jordnötsdipp

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Tjock Grillkorv
Bröd med örtsmör
  • 100 g smör
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 nypa citronskal
  • 8 st brödskivor
Vietnamesiska rullar
  • 8 st rispapper
  • 1 st spetskål
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 chili
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk soja
  • limesaft
Dipp
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk jordnötssmör
Skriv ut recept

Gör så här

Grilla korven på låg värme.

Hacka örter och vänd med smör och citronskal. Grilla brödskivor och smöra medan de fortfarande är varma, så att örtsmöret smälter väl in i brödet.

Blanda kål med alla ingredienser utom gurka. Skölj och skär av ändarna på gurkan. Dela i hälften i mitten och skär i långa fjärdedelar. Blötlägg rispapper och placera 1/8 av kålmixen i mitten av rispapperet och lägg en bit gurka ovanpå. Vik sidorna och rulla ihop.

Rör ihop ketchup med jordnötssmör.

Servera de grillade korvarna med rullar, dipp och grillat bröd med örtsmör.