Wienerkorv med rostade rotsakermed äpple, senap och persilja
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt Gøl wienerkorv
- 2 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st stort höstäpple
- 2 st bakpotatisar (klyftade)
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 75 g rotselleri
- 0,5 tsk matolja
- 3 kvistar timjan
- Salt och peppar
- Hackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka rotsaker, lök, potatis och klyfta äpplet.
- Olja in, salta och peppra och baka mitt i ugnen i ca 40 minuter tillsammans med örter och vitlök.
- Servera allting tillsammans med en senap du gillar.
Tips
Om du vill koka wienerkorv så är det bästa motsägelsefullt att inte koka den. Låt den hellre ligga i lite längre vid lite lägre temperatur ca 70°C.