Black bean taco med salamitopping Picklad kål vitlök & avokadodressing
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt GØL Salami Snacks
- 8 st tortillabröd
- 450 g kokta svara bönor
- 1 st gul lök
- 1 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk spiskummin
- 1 tsk torkad oregano
- 1 dl vatten
- 450 g rödkål
- 1 dl vitvinsvinäger el. ättika
- 1 dl strösocker
- 5 st vitpepparkorn
- 3 dl vatten
- 2 st avokado
- 1 st vitlök hel
- 1 st koriander kruka
- 1 burk crème fraiche
- 2 st limefrukt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200o.
- Olja in vitlöken och skär bort den översta delen så att klyftorna syns. Rosta i ugnen tills löken fått mycket färg ca 30 min. Låt svalna.
- Skiva/hyvla rödkålen tunt. Koka upp vinäger, socker och vatten till en lag tillsammans med vitpeppar och lagerblad. Häll över kålen och låt stå tills kålen är mjuk, gärna över natten.
- Finhacka och stek salamisnacks till ett crisp. Låt rinna av på hushållspapper
- Häll av svarta bönor. Skiva löken.
- Skala och rosta vitlöken. Mixa med avokado. Smaka upp med salt och peppar.
- Värm en panna och stek bönor och kryddor på medelhög värme tills bönorna börjar bli lite frasiga. Tillsätt vatten och låt det koka bort. Rör om sparsamt. Tillsätt sedan lök, salt och peppar.
- Toppa med en matsked crème fraiche och koriander. Servera med lime.