Black bean taco med krispig salamitopping Med picklad kål och rostad vitlök- och avokadodressing

(0 st) Mitt betyg: 0

Black bean taco med krispig salamitopping Med picklad kål och rostad vitlök- och avokadodressing

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Gøl salamisnacks
  • 8 st tortillabröd
  • 450 g kokta svara bönor
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl vatten
picklad rödkol
  • 450 g rödkål
  • 1 dl vitvinsvinäger el. ättika
  • 1 dl strösocker
  • 5 st vitpepparkorn
  • 3 dl vatten
avokadodressing
  • 2 st avokado
  • 1 st vitlök hel
  • 1 st koriander kruka
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 st limefrukt
Skriv ut recept

Olika varianter av black bean taco har tagit Sveriges foodtrucks med storm. Har du inte ätit black bean taco än är det dags! Pickad rödkål och avokadodressing gifter sig i black bean taco. 


Gör så här

Sätt ugnen på 200o.

Olja in vitlöken och skär bort den översta delen så att klyftorna syns. Rosta i ugnen tills löken fått mycket färg ca 30 min. Låt svalna.

Skiva/hyvla rödkålen tunt. Koka upp vinäger, socker och vatten till en lag tillsammans med vitpeppar och lagerblad. Häll över kålen och låt stå tills kålen är mjuk, gärna över natten.

Finhacka och stek salamisnacks till ett crisp. Låt rinna av på hushållspapper

Häll av bönorna. Skiva löken.

Skala och rosta vitlöken. Mixa med avokado. Smaka upp med salt och peppar.

 

Värm en panna och stek bönor och kryddor på medelhög värme tills bönorna börjar bli lite frasiga. Tillsätt vatten och låt det koka bort. Rör om sparsamt. Tillsätt sedan lök, salt och peppar.

Toppa med en matsked crème fraiche och koriander. Servera med lime.