FilodegsknytenMed salami och fetaost

(0 st) Mitt betyg: 0

FilodegsknytenMed salami och fetaost

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g GØL skivad salami
  • 4 ark filodeg
  • 2 st ägg
  • 1 ask körsbärstomater
  • 150 g fetaost
  • Basilikablad
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Många varianter kan skapar med filodeg recept eller improvisation. Här presenterar vi en variant av filodegsknyten du måste prova. Filodegsknytena gör sig bra precis som de är, eller som tillbehör exempelvis på tapasbrickan! Hett tips om ni letar recept barn tycker om, alltid lite extra spännande med små härliga munsbitar för alla åldrar.

 


Gör så här

Filodegsknyten med salami

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera tomaterna och dela fetaosten samt salamin i mindre bitar. 
  3. Lägg ut filodegen och skär ut fyrkanter.
  4. Lägg tomater, fetaost, salamiskivor och basilikablad på filodegen.
  5. Salta och peppra efter behag. 
  6. Vik ihop till ett paket och klistra ingen kanterna genom att pensla ägg mellan arken. Pensla sedan ägg på filodegsknytet. 
  7. Stek i ugn ca 8 minuter. 

 


Tips

Pensa med olivolja innan ni steker i ugnen för en frasigare yta