Klassisk PepperonipizzaMed mozzarella
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket GØL pepperoni
- 2 pkt mozzarella
- 1 kruka färsk basilika
- 25 g jäst
- 25 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 5 tsk salt
- 8 dl vetemjöl
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpure
- 1 msk oregano
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
Gör så här
PIZZADEG
- Smula jäst i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
- Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen är helt upplöst. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan och rör om.
- Vetemjölet tillsätts lite i omgångar - Degen är färdig när den släpper bunkens kant.
- Låt jäsa under handduk 30-60 min till dubbel storlek.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela i två och kavla ut på bakplåtspapper.
TOMATSÅS
- Fräs vitlök och olja i några minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpure och oregano.
- Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
PIZZA
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla på tomatsås, lägg på pepperoni och avsluta med bitar av mozzarella.
- Baka pizzan i ugn ca 15 minuter.
- Servera med färska basilikablad!
Tips
Använd en pizzasten - för en extra krispig botten!