Lasagne på salamimed mozzarella och färsk basilika
- 1 t 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g GØL Peppar salami
- 200 g lasagneplattor
- 2 påsar mozzarella
- 1 msk olivolja
- 400 g färdig tomatsås
- 1 kruka basilika
- Salt och peppar
- 3 msk smör
- 0,5 dl vetemjöl
- 5 dl gräddmjölk
- 100 g ost riven
- Coctailtomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 200C.
- Smält smöret. Tillsätt mjölet när smöret slutat fräsa. Fräs på medelvärme tills smör och mjöl luktar nybakat bröd och fått lite färg.
- Vispa i hälften av mjölken. Fortsätt vispa tills såsen blivit krämig och glansig. Tillsätt resten av mjölet och osten. Vispa ihop.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Skär salamin i bitar.
- Häll lite tomatsås i botten på en lasagneform. Skeda över lite ostsås, strö ut lite charkbitar och strössla över basilikablad.
- Lägg på lasagneplattor, och upprepa tills ingredienserna är slut.
- Toppa lasagnen med halverade cocktailtomater och resten av ostsåsen.
- Ringla över någon matsked olivolja, salta och peppra och gratinera i ugnen i ca 35-40 minuter tills lasagnen har fått fin färg och är mjuk rakt igenom.