
Örtsallad med salamisnacksMed rostade morötter, fetaost, bakad lök och persikovinaigrette
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt Gøl salami snacks 80 g
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk bladpersilja
- 1 pkt cosmopolitansallad
- 3 st morötter
- 4 st bananschalottenlök
- 100 g valnötter
- 1 st persika stor
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1-2 dl olja
- 1 msk honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200o.
Dela morötter grovt. Skala och halvera lökarna. Baka i ugn tills allt fått färg och är mjukt rakt igenom. Låt svalna.
Vinaigrette
Dela persikan och ta ut kärnan. Stek sidorna hårt i en panna tills snittytan fått färg och köttet mjuknat något. Mixa med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och honung.
Rosta valnötter.
Plocka blad från basilika och persilja rent från stjälkar. Grovhacka eller dra isär salladen.
Skär bitar av salamin efter smak.
Servera allt på ett stort fat. Ringla över persiko -vinaigretten.
Tips
Föredrar du bladspenat eller ruccola? Välj sallad efter vad du föredrar!