Pepperoni tortillawrap
Ingredienser
- 1 pkt stora totillabröd
- 1 pkt GØL Pepperoni salami
- 5 cocktailtomater
- champinjoner
- 1 kruka basilika
- 1 dl riven ost
- ½ tsk oregano
- tomatsås (se nedan recept)
- smör/olja till stekning
- 2 burkar krossade eller passerade tomater
- ½ gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
- ½ tsk rosmarin
- torkad basilika eller några blad färsk basilika
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i några minuter utan att brännas.
- Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 20 minuter på låg värme med lock.
- Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
- Lägg ett tortillabröd på en skärbräda. Gör ett snitt från mitten på tortillabrödet ut till kanten.
- Lägg topping (salami, tomat och basilika, svamp och riven ost) i varje “kvart”.
- Lägg ihop tortillan genom att vika ihop varje kvart, börja vid den delen där den är skuren, så att det tillslut blir en trekant.
- Värm ett mackjärn. Pensla med smör/olja.
- Grädda Tortillan i smörgåsjärnet tills den fått en gyllene färg.