Lasagne på salamimed mozzarella och färsk basilika

(5 st) Mitt betyg: 0

Lasagne på salamimed mozzarella och färsk basilika

  • 1 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g GØL Peppar salami
  • 200 g lasagneplattor
  • 2 påsar mozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färdig tomatsås
  • 1 kruka basilika
Ostsås
  • Salt och peppar
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl gräddmjölk
  • 100 g ost riven
Topping
  • Coctailtomater
Skriv ut recept

En klassisk pastarätt i ugn som värmer och mättar alla du vill bjuda här med en härlig twist. Kryddig lasagne på pepparsalami med färsk basilika och mozzarella. En riktigt lyxig lasagne som hela familjen kommer att älska!

(Perfekt matlådsmat, tillaga som vanligt eller direkt i dina glasmatlådor.)

 


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200C.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölet när smöret slutat fräsa. Fräs på medelvärme tills smör och mjöl luktar nybakat bröd och fått lite färg.
  3. Vispa i hälften av mjölken. Fortsätt vispa tills såsen blivit krämig och glansig. Tillsätt resten av mjölet och osten. Vispa ihop.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär salamin i bitar. 
  6. Häll lite tomatsås i botten på en lasagneform. Skeda över lite ostsås, strö ut lite charkbitar och strössla över basilikablad.
  7. Lägg på lasagneplattor, och upprepa tills ingredienserna är slut.
  8. Toppa lasagnen med halverade cocktailtomater och resten av ostsåsen.
  9. Ringla över någon matsked olivolja, salta och peppra och gratinera i ugnen i ca 35-40 minuter tills lasagnen har fått fin färg och är mjuk rakt igenom.