Salami med harissa, mandel-hummus och naanbröd
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
LÖKYOGHURT- 3 dl yoghurt
- ½ riven scharlottenlök
- 10-20 blad färsk mynta
- nymald salt och pappar
- 1 hackad rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk spiskummin
- ½ dl olivolja
- 1 msk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 röd paprika
- ½-1 chilli (färsk eller torkad)
- Salt och pappar
- 1 burk kikärtor
- 1 klyfta vitlök
- 15 st mandlar
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ½ dl olivolja
- ½ dl vatten
- 1 msk citronsaft
- ½ tsk. salt
- 4 naanbröd
- 1 msk olivolja
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk paprikapulver
- Havsalt efter behov
Gör så här
LÖKYOGHURT
- Blanda ingredienserna till lökyoghurten och den är färdig att servera!
HARISSA
- Fräs rödlök, vitlök, röd paprika, kummin och chili i olivoljan.
- Tillsätt tomatpuré och hackade tomater, koka med lock i 5 min.
- Blanda alla ingredienser ordentligt och smaka vid behov med lite citronsaft.
- Kyl innan servering.
MANDELHUMMUS
- Tillsätt alla ingredienser utom kikärter och blanda i matberedaren i ca 1 min.
- Töm vattnet från kikärterna och tillsätt sedan till de andra ingredienserna.
- Slutligen krydda din mandelhummus med salt och peppar.
KRISPIGT NAANBRÖD
- Gnid ingredienserna på de fyra naanbröden och baka i ugnen vid 200°C i 4 minuter.
SMAKLIG MÅLTID!