Salami med harissa, mandel-hummus och naanbröd

(1 st) Mitt betyg: 0

Salami med harissa, mandel-hummus och naanbröd

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

LÖKYOGHURT
  • 3 dl yoghurt
  • ½ riven scharlottenlök
  • 10-20 blad färsk mynta
  • nymald salt och pappar
HARISSA
  • 1 hackad rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • ½-1 chilli (färsk eller torkad)
  • Salt och pappar
MANDELHUMMUS
  • 1 burk kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 15 st mandlar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk. salt
BAKAT NAANBRÖD
  • 4 naanbröd
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • Havsalt efter behov
Skriv ut recept

En härlig kombo av smårätter social eating, som det ska vara. Du kan servera smårätterna nedan med antingen italiensk inspirerad salami eller pepparsalami. Salamin skärs vid bordet i sällskap med goda vänner och med en eller flera av dessa rätter

 


Gör så här

LÖKYOGHURT

  1. Blanda ingredienserna till lökyoghurten och den är färdig att servera!

HARISSA

  1. Fräs rödlök, vitlök, röd paprika, kummin och chili i olivoljan.
  2. Tillsätt tomatpuré och hackade tomater, koka med lock i 5 min.
  3. Blanda alla ingredienser ordentligt och smaka vid behov med lite citronsaft.
  4. Kyl innan servering.

MANDELHUMMUS

  1. Tillsätt alla ingredienser utom kikärter och blanda i matberedaren i ca 1 min.
  2. Töm vattnet från kikärterna och tillsätt sedan till de andra ingredienserna.
  3. Slutligen krydda din mandelhummus med salt och peppar.

KRISPIGT NAANBRÖD

  1. Gnid ingredienserna på de fyra naanbröden och baka i ugnen vid 200°C i 4 minuter.

 

SMAKLIG MÅLTID!