SalamikorgarFörrätt med vitlökssalami

(1 st) Mitt betyg: 0

SalamikorgarFörrätt med vitlökssalami

  • 15 min
  • 6 personer

Ingredienser

  • 1 pkt GØL Vitlökssalami
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5 rödlök
  • salt & peppar
Skriv ut recept

En spännande förrätt med klassiska salamiskivor med en twist kommer att vara en smakupplevelse för både dig och din gäster vid middagsbjudningen, fester eller hemmamyset. En aptitretare med kombinationen av krispiga vitlökssalamikorgar fyllda med en krämig röra av soltorkade tomater och rödlök blir det perfekta tilltugget att servera som förrätt.


Gör så här

  1. Lägg salamiskivorna i muffinsformar, tryck ner skivorna för att få formen som en korg/skål.
  2. Rosta dem spröda i ugnen tills de är krispiga, ca 8 minuter i 200˚C.
  3. Under tiden, hacka rödlök och soltorkade tomater och blanda detta med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta ut salamin från ugnen och låt dem svalna helt för att bli ”stela”.
  5. Fyll dem med din färdigblandade röra.

GØL produkter