Grillad Bratwurst med bulgursallad och grillade grönsakermed orientalisk kryddning
- 4 personer
Ingredienser
- 450 g GØL Bratwurst korv
- 2 medelstora auberginer
- 1 gul paprika
- 250 g cocktailtomater, på kvist
- Olivolja
- Flingsalt och nymald svartpeppar
- 250 g grillade cocktailtomater
- 1 rödlök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 2 msk finhackad koriander
- Flingsalt och svartpeppar
- 3 dl bulgur eller andra goda gryn
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 nypa chiliflakes
- Flingsalat och svartpeppar
- 3-4 msk olivolja
- ½ citron, pressad saft
- 2-3 msk grovhackad bladpersilja
- 3 dl tjock yoghurt
- ½ gurka
- Salt och svartpappar
- 2 msk finhackad mynta
Gör så här
Grillade grönsaker
- Skär auberginen i skivor på längden. Kärna ur och dela paprikan i bitar på längden.
- Lägg ut aubergine, paprika och cocktailtomater på en bricka och gnid in med några matskedar olivolja.
- Krydda med lite salt och peppar.
- Grilla över direkt värme tills grönsakerna fått fin färg och mjuknat.
Tomatsalsa
- Grovhacka grillade tomater eller lägg ner hela i en bunke.
- Skala och finhacka rödlöken.
- Tillsätt tillsammans med rödvinsvinäger olivolja och krydda med finhackad koriander och krydda med lite salt och peppar.
- Servera salsan till de grillade grönsakerna och grillad korv.
Bulgursallad
- Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt paprikapulver, gurkmeja och chiliflakes i kokvattnet.
- Häll upp i en bunke och tillsätt olivolja, citronsaft och blanda runt.
- Toppa med hackad persilja
Yoghurtsås med mynta
- Häll ner yoghurten i en bunke.
- Skala och kärna ur gurkan och finhacka. Blanda ner tillsammans med lite salt och peppar.
- Blanda och lägg upp i en skål.
- Toppa med hackad mynta och ringla gärna lite olivolja över toppen.